Egy ikerpár, két különböző sors.

Szponzorált tartalom

bentlakásos elvonókúra

bentlakásos elvonókúra

Van nekem egy kedves barátom, akit Istvánnak hívnak. Istvánnak van egy ikertestvére is, akivel még sosem találkoztam, de nem is mesélt nekem róla túl sokat. Annyit tudok róla összesen, hogy Gergelynek hívják, és meglehetősen más utat járt be, mint a testvére.

István egy egészséges, sikeres férfi, így a testvérét is hasonlónak képzeltem el, hiszen egypetéjű ikrekről van szó.

Pár hete aztán mégiscsak volt szerencsém találkozni az ikerpár másik tagjával is. Egészen megdöbbentő volt köztük a különbség. Persze felismerhető volt, hogy Ők ketten ugyanúgy néztek ki egykor, azonban Gergelynek a külsejéből egyértelműen érezni lehetett, hogy nem egészséges. Kiderült, hogy a sok alkohol tette ezt vele. Mikor egymás mellett álltak, igazán szembeötlő volt az alkoholizmus pusztító hatása. Pisti elmesélte, hogy megtette az első lépést a testvére megsegítése céljából.

Egy ideje sokat olvasott már a bentlakásos elvonókúra hatékonyságáról. Az intézet, vagyis a felepulok.hu, amit kinézett a testvérének, nem is akármilyen hatékonysággal büszkélkedhet: az ott kezelt páciensek 75%-nál tartósan sikerült elérni az alkoholizmusból történő felépülést.

Kezdetben arról sem tudta meggyőzni a testvérét, hogy menjenek el ide egy családi konzultációra. Teljesen ellenállt a segítő szándékának, és teljes tagadásban élt az alkoholizmusát illetően is.

Ezért úgy döntött, hogy felhívja az intézet egyik dolgozóját. Három telefonszám is a rendelkezésére állt ehhez, melyeket az internetes felületükön talált meg.

Itt egy igazán kedves és megértő hölgy fogadta a vonal túlsó oldalán.  Már itt a telefonban is tanácsok egész sokaságát kapta meg ahhoz, hogy végre a megfelelő módon tudjon a testvéréhez közelíteni. Ezeknek a tanácsoknak meg is volt az eredménye, hiszen sikerült a Gergőt végre rábeszélni arra, hogy menjenek el közösen egy konzultációra.

A konzultáció során megtörtént az állapotfelmérés is, ahol a barátom nagy örömére alkalmasnak ítélték meg a testvérét ahhoz, hogy részt vehessen a szervezet következő felépülési programjában.

Mit is kell érteni a felépülési program alatt?

Ez egy bentlakásos elvonókúra, ahol válogatott módszerekkel közelítik meg az alkoholbetegséget. Ez számokban kifejezve 202 órát felölelő foglalkozást jelent. Ebben helyet kaptak az egyéni és a csoportos előadások, az egyéb segítő programok és a kinti természetben történő szabadidős elfoglaltságok is.

Persze a számok nyelvén aligha lehet érzékeltetni azt, amit ez az intézet nyújtani képes a páciensei számára. Itt egy megértő és baráti közösségre lelhetnek, ahol végre nem kell szégyenkezniük az alkoholfüggésük miatt.

A bentlakásos elvonókúra alatt természetesen biztosított a diszkréció és a teljes nyugalom is a betegeknek. A felépülési program árában benne van az étkeztetés és a lakhatás is. Reggelinél hideg svédasztal várja a bentlakókat, míg ebédre és vacsorára étlapról választható meleg ételt biztosítanak mindenki számára.