A hely, ahol féltem

Szponzorált tartalom

fogkő eltávolítás menete

fogkő eltávolítás menete

Nyugodt természet vagyok, elég nehéz kizökkenteni a saját kis világomból. Persze vannak helyzetek, amikor azért sikerül. Ilyen volt az is, amikor el kellett mennem a bölcsesség fogaimat megnézetni. Szerencsére a barátnőm bátyja pont fogorvos volt, így hozzá mentem. Mikor már azt gondoltam, hogy túl vagyok a nehezén, átküldött fogkő eltávolításra. Fogalmam sem volt róla, hogy mi a fogkő eltávolítás menete, így először nagyon megijedtem és félve indultam el.

Szerencsére nem volt vészes a történet, csak a neve hangzik rosszul, de az nagyon.

Ezen egyébként nem is olyan régen jót derült az egyik ismerősöm, hiszen nem is értette, hogy lehet izgulni egy ilyen kis semmi dolog miatt. Most már én sem értem, de akkor még nagyon is értettem és aggódtam.

Aztán megmutatta a Fogorvos Budapest honlapját, ahol van egy részletes írás arról, hogy miért fontos leszedni a fogkövet. El lehet olvasni, hogy mi által tud lerakódni és, hogy miért is káros. Például azért, mert rengeteg nem hasznos baktérium lehet benne, illetve az ételek, italok hatására gyorsan el tud színeződni és így esztétikailag sem túl látványos.

A fogkő folyamatosan képződik, így folyamatosan szükséges leszedni is. Az itt képződő baktériumok képesek a test más részein is gondot okozni, amennyiben a szervezet legyengül, seb keletkezik a szájnyálkahártyán. Emiatt is írja a Fogorvos Budapest orvosa, hogy kiemelten fontos a fogkő eltávolítás menete és kivitelezése. A fogkő eltávolítás semmiképpen sem tekinthető felesleges pénzkidobásnak, hiszen az immunrendszerünk erőssége érdekében fontos, hogy minél kevesebb kórokozó legyen a testünkben, főleg, ha esetleg utána foghúzás vagy implantátum beépítése a terv.

Bár a fogkő eltávolítás semmiképpen sem mondható kellemesnek és egyeseknek kifejezetten érzékeny lehet ez a terület és utána a fogai is, ettől függetlenül sem ajánlják, hogy kihagyjuk ezt a folyamatot, mivel fontos a szájhigiénia miatt.

Persze van, akinek nagyon kevés fogkő keletkezik és olyan is, aki hiába igyekszik a legjobb tudása szerint ápolni a fogait, egyszerűen pár hónapon belül újra eluralkodik a fogkő a szájában.

Ezt a lerakódást egy ultrahangos eszközzel végzik, majd egy kefés polírozás követi. A Fogorvos Budapest csapatánál pedig a zárást az egyénre szabott tanácsadás adja meg. Ezzel is szeretné a dentálhigiénikus, hogy minél ritkábban legyen szükség újra visszamenni.

Emlékszem, nekem az első fogkő eltávolítás része volt, hogy megmutatták a helyes fogselymezést és a lelkemre kötötték, hogy már hazafelé szerezzek be fogselymet. Jelzem, hogy azóta is aktívan használom is ezt a kis csoda cérnaszálat.

Elkalandoztam a Fogorvos Budapest honlapján, mert érdekesnek is találtam meg hasznosnak. Valószínűleg, ha az első fogkő eltávolítás előtt találom meg, akkor nyugodtabb lettem volna, hiszen nagyjából, legalább elméletben tudtam volna, hogy mi fog történni.

A Fogorvos Budapest oldalán tényleg nagyon részletes leírás van, szerintem érdemes elolvasni, illetve megmutatni azoknak, akik esetleg az első ilyen alkalomra készülnek.

Rengeteg hasznos információ található a weboldalon, én most itt nem fogom mindet sorban leírni, hiszen nálam okosabb emberek már megtették ezt. A fogkő eltávolítás menete csak egy téma fent az oldalon, van még mellette nagyon sok másik információ is.

Azóta bár többször is voltam fogkő eltávolításon, de emlékszem arra az első esetre és én például biztosan meg fogom mutatni ezt a leírást a lányomnak, amikor neki lesz aktuális az első ilyen alkalom, hogy nagyjából tisztában legyen vele, hogy mire számítson és kevésbé kelljen izgulnia.

Ez lett volna az én első fogkő eltávolítással kapcsolatos történetem, illetve egy kis hasznos információ mellé.