Motorolaj a megfelelő kenésért

Minőségi motorolaj

Mindennapjainkat nagyon megkönnyítik a különböző gépek és járművek, amelyek elvégzik helyettünk a munka nehezét vagy éppen abban segítenek, hogy valahová időben elérjünk. Azonban minderre csakis akkor van esélyük, ha gondoskodunk a tökéletes alapanyagokról, amivel működnek. A modern készülékek sok esetben motorolaj felhasználásával végzik el a fontos munkákat.

Ez nem azonos a hajtóanyaggal, ami az energiát adja, hiszen az teljesen más elven működik. Ami azonban biztos, hogy a motorolaj nélkül gyorsan besülnének a belsőégésű rendszerek. A fém alkatrészek súrlódás közben ugyanis hőt termelnek, ami tágítja az anyagokat. Így aztán gyorsan feszítőerő léphet fel, ami szétroncsolja az alkotóelemeket. A motorolaj ugyanakkor kellő kenést és jó körülményeket teremt.

Főként a kétütemű rendszereknél, még a benzinhez is megfelelő mennyiségű olajt kell adagolni, hogy a belső kenés is biztosítva legyen. Látható, hogy mennyire fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű motorolaj, ezért ne feledkezzünk meg erről sohasem, ha jót akarunk magunknak és a járműnek!