Az áramfejlesztő nagyszerű találmány

Áramfejlesztő

A szerszámgépek működéséhez a legtöbb esetben elektromos áram is szükséges, hiszen a legtöbbjük elektromos gép. Abban az esetben azonban, ha az adott gépet nyílt terepen használnák, ahol nincs áramvételi lehetőség, vagyis konnektor, kénytelenek áramfejlesztő segítségével előállítani a szükséges áramot. A mezőgazdaságban kifejezetten jellemző ez a megoldás a mezőkön felmerülő igények kielégítésére.

Az áramfejlesztő számos változatban elérhető, azaz kis teljesítménytől az óriási teljesítményig. Főleg építkezéseken találkozhatunk akár utánfutó nagyságú, valóban kerekeken guruló áramfejlesztő berendezésekkel, ahol kiváltképp nagy teljesítményre és akár 24 órás üzemidőre is szükség van.

Az ilyen szerkezetek jellemzően komoly dízelmotorral működnek, vagyis gázolaj meghajtásúak. A kisebb testvéreiket leginkább benzinmotor hajtja. Az áramfejlesztő egy fém vázon kap helyet, ahol a motor mellett egy transzformátor állás biztosítja a megtermelt energia 240 V feszültségű villanyárammá való alakítását. Így akár több elektromos eszköz is csatlakoztatható egyszerre.