A foghiány pótlása ma már közel sem olyan körülményes

Szponzorált tartalom

Ha ide kattintasz akkor te is megláthatod, hogy napjainkban egyszerű megoldás létezik egy hiányzó fogak fogászati híddal való pótlására.

Ha a fogak romlani kezdenek, akkor egy idő után kilyukadhatnak. A romlás sajnos megjelenhet a fogak külső és belső részén egyaránt. Ha a fogak belsejében kezdődik el a romlás, akkor fájdalom és gyulladás is előfordulhat. A clinident.hu weboldalon többféle információt megtalálhatsz a különböző fogászati eljárásokkal kapcsolatban. Ha ide kattintasz akkor te is megláthatod, hogy napjainkban egyszerű megoldás létezik egy hiányzó fogak fogászati híddal való pótlására.

Amennyiben több fogadat kell kihúzni egymás mellől, akkor bizony szükség lehet pótlásra. Felnőtt korban már nem úgy történik meg a fogak növekedése, mint fiatalkorban. Ugyanis, ha az ember elér egy bizonyos kort, akkor a fogak közötti hézag sem fog összehúzódni. Evésnél és mosolygásnál problémát okozhat, hogyha a fogak hiányoznak. Éppen ezért ezeket a hiányosságokat ki kell pótolni. A foghiány pótlására a legtöbb esetben, hogyha egymás mellett több fog is hiányzik, általában híddal oldják meg a szakorvosok.

A híd felhelyezésének egyik feltétele, hogy legyen a hiányosság mellett másik fog is, amelyikhez rögzíteni lehet a két végét. Természetesen lehetőség van végleges fogpótlásra is. Ez azt jelenti, hogy a lyukakat fogimplantátummal pótolják. Ennél az ínybe helyeznek el csavarokat, amelyeknek minimum fél évet benne kell lenniük az ínyben. Így megakadályozható, hogy a szervezet kilökje az új fogakat. Amint a szervezet megszokta az implantátumokat, utána becsavarozhatóak a porcelánból készült fogak.

A porcelán nemcsak jó minőségű alapanyagnak számít, de még az ételek sem okoznak rajta károkat. Hiába fogyaszt savas ételeket vagy szénsavas üdítőket, a porcelán nem megy tönkre. A porcelán híd, amivel több fognak a helyét helyettesítik, akár kivehető változatban is készülhetnek. Amikor nincs rá szükséged, akkor nyugodtan kiveheted. Ha végleges kivitelt szeretnél, akkor azt célszerű előre jelezned a fogorvosnál. A szakember mindig azt fogja szem előtt tartani, hogy mi a legjobb megoldás az esztétikus fogsor eléréséhez.